vurpor, snö, skratt, blåmärken, sushi och Marcilonga

Ja, så skulle jag väl kunna sammanfatta lördagseftermiddagen/kvällen och min söndagsförmiddag. 🙂

Jag och mina killkompisar J och F hade bestämt oss för en kombination stjärtlappsåkning och Sushi, hehehe.. Alltså det är snö, faktiskt en hel del snö ute nu och det är skapligt kallt. Jag har inga skidor, varken att åka på längden eller utför med och jag har inga skridskor. Men på något sätt måste och vill jag ta vara på chansen som nu finns. Å det är förbannat kul att leka som vuxen!

Så vi drog till Ragnhildsborgsbacken i Södertälje. En liten slalombacke med en bit som är avskild för pulkaåkare. Å vi hade så jääävla skoj! Fort gick det, jobbigt att dra upp benen hela vägen ner var det, ordentliga gupp på vägen fanns det, krockar blev det och jag gjorde de flesta vurporna och de längsta åken. Upp gick vi, och ner for vi i ca 2h. De sista två, tre åken tog killarna själva då min rumpa inte längre klarade fler gupp..ajaj. Jag har blåmärksbevis idag – ett märke på varsin skinka! (och vissa problem med att sitta i soffan) Å efter en hel del skallrande över de där guppen, så är min hals-/nackmuskulatur inte heller riktigt som den ska vara. Men det var det såååååå värt! En del gånger skrattade jag så jag närapå grät – åt mig själv, eller åt F som snabbt som en sprinter sprang från backen när jag kom farande, eller åt J när han snurrade in i nätet efter att nyss ha jublat över att han kört förbi F. 😀

Nu är ju inte min mobil den allra bästa när mörkret brutit in, inte ens med blixt och fota på nära håll, men i alla fall.

Det ser ut som tre mindre delar till höger. I den som verkar vara den mittersta, där det är en människa en bit upp – det är pulkabacken.

Smurf Ett (J)

Smurf Två (F)

Nedre delen av backen, där man också ser guppen.. Å de hade endast varit fasligt roliga om jag/vi åkt pulka eller snow racer, men med stjärtlapp. Ja jösses… Hahahaha!

Efter dessa två timmar upp och ner i backen, var vi alla tre nåågot hungriga! Så vi åkte till Sushikungen. Det var redan planerat, som mitt förslag eftersom jag hade abstinensbesvär av längtan efter deras gooooda sushi! Det var J’s andra besök och F’s första besök och de var båda lika nöjda som mig när vi for därifrån. Vi satt förresten kvar i ca 1½h efter maten, o bara pratade. Vännen V med pojkvän dök också in, helt otippat! Det var kul! Sushikungen kanske blir det ”nya” haket nu. 😉

12-bitars Sushimix

+

1 laxtemaki

Grabbarna tog varsina varianter på Bentolåda

Till 21 var jag hemma igen. Då kände jag mig lite frussen, så jag tappade upp ett bad och låg i det i 2h och läste en av mina nya böcker. Grabbarna åkte till Gravediggers för några öl och ett liveband som spelade. Men jag orkade helt enkelt inte. En är fan inte ett barn längre, som då var ute hela dagarna och åkte pulka och sprang upp och ner för backen. 😉

I förmiddags, efter några sköna timmars sömn, tittade jag på långloppet Marcilonga som skidades i Italienska alperna. Jag skulle kanske inte ha tittat om det inte vore för att min ena storebror var med! Men det är ju coolt ju, att han befinner sig där i det loppet som dessutom är 70 km långt! Inte illa.

Marcilonga

å frukost, bestående av fruktsallad med kiwi, banan och äpple. Creme fraiche, kanel och krossade linfrön.

Resterande dag har varit SM-veckan i Östersund, lite planerande av kommande vecka och därmed inhandling av mat. Lagat mat o ätit mat. Nu ska jag nog titta på True Blood avsnitt 4 säsong 1.

God natt!

Psst. Jag rekommenderar MINST 1h i pulkabacken för alla vuxna! Å det är NI som ska åka, inte enbart era eller andras barn. Det är så underbart härligt för själen att få vara unge igen och bara skratta! 🙂 Å skrika; ”Se upp i backen, sju hål i nacken!!!!”

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s