Mia i lampskogen..

Efter att i två kvällar på raken haft värmeljus vid sängen i stället för min vanliga sänglampa, så gick jag igår ner på ICA för att handla ny glödlampa. Det brukar vara lätt fixat och inte så dyrt. In på ICA och till ”lamp-väggen”, där hängde några få energi – och ekolampor för 69 och 79 kr styck. Inte en endaste glödlampa så långt ögat kan nå! Jag vet att de fasas ut, men inte förrän nästa år. Kom igen! Så jag frågade en ICAnisse, som rekommenderade mig att gå till Clas Ohlsson. Sagt och gjort – även nu endast med glödlampa för ögonen så att säga.

Detta var vad som mötte mig;

– en lampSKOG! Å då är detta bara hälften av väggen..

De dyraste överst..99 spänn för EN lampa. EN! Det priset för att den är bra för miljön och för att den lyser i xxxtusen timmar. Tänk dig det i en villa med 5 rum och kök, plus källare, garage och utebelysning. Det blir många lampor och hundralappar per gång.. Nåja efter att jag stått där och blint stirrat på väggen av ledlampor, lågenergilampor, ekolampor och lysrör en stund, så kom det en Clas Ohlsson’are som jag frågade. Å där nere, allra längst ned stod glödlamporna. 40w liten sockel 2 för 19 spänn. Så ENKELT!

Missförstå mig inte, jag har inget emot att det satsas på miljön. Men jag fattar inte varför de ska göra det så svårt. Å så dyyyrt. Det måste finnas bättre alternativ, annars kommer de få slänga lamporna i sjön, och endast tillverka värmeljus och stearinljus – åsså är vi tillbaka på 1800-talet. Hmmm…, det vore i och för sig väldigt bra för miljön.

Jag köpte förresten fel watt, det skulle varit 25. Men nu ser jag mig själv i badrummet, det gjorde jag inte förut. Vete fan om det blev så mycket bättre..

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s