min smutsiga byk!

…eller nej förlåt, mitt smutsiga köksgolv & min återvinning!

Mitt köksgolv är av linoelum (stavning?) och blir lätt smutsigt och det går inte att bara köra på vanlig svabb och tro att det ska hålla smutsen borta för evigt. Nej, den tar bara bort på ytan och till slut ser golvet ut såhär;

Så idag slängde jag på Def Leppard och Lenny Kravitz, åsså fick de underhålla mig medan jag satt på knä och skrubbade golv!

Resultatet;

  heeela golvet skrubbades rent! Tur att det inte är så stort. 😉

Å när jag ändå fått ett rent golv och sen skulle ställa tillbaka allt igen, så passade jag på att rensa bland min återvinning. Jag tillhör dem som återvinner allt; från plastlocket på mjölkpaketet till att t.o.m skölja ur div kassler/korv/kycklingpåsar och sen återvinna dem. Det händer att jag slarvar, men det är INTE med gott samvete. Främst är det de puckade kombinationerna plast/papper där man måste klippa isär dem för att få det rätt. Dock  går mitt hjärta nästan sönder om jag är hemma hos någon och de slänger plast och aluminium i vanliga soporna. Det har faktiskt hänt att jag tagit med något av det hem så det bli rätt återvunnet!

sortering pågår

Mao, det blir rätt fort fullt bland plast, pappersförpackningar (o vanligt papper), aluminium och annat i mitt kök. Å jag har ingen bil. Dessutom är jag rätt opraktisk av mig, så jag tar inte med mig något av det när jag ändå ska nedåt stan. Jag måste ju lixom gå förbi butikerna för att återvinna..(hajja problemet..) och sen får jag alltid med mig något när jag  är klar (som det jag drar allt på ex). SÅ, ja, det har genom tiderna varit några som haft bil som fått hoppa in och hjälpa mig när det blivit ett berg av det hemma. Senast var det Sz tex! Men det är ju också ett sätt att lära känna varann på. 😉

fiiint kök efter sortering….

…å här står det som ska väck!

I morgon måste jag handla mat. Så innan dess ska jag ta mig fan ta med något, av det som är på bilden, och slänga det i återvinningen! Basta!

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s