CHOKLAD & CHOKLADFESTIVAL!

Du är antagligen inte alls förvånad över att jag älskar choklad. Å att det är en av de grejer jag moffar i mig dagarna innan menstruationen. En av de grejer jag lurar mig själv med att ”magen” blir lugn av att jag äter.. Utöver att jag blir sugen på choklad så kan jag även bli maniskt sugen på avokado, sushi och lakrits.

Men tillbaka till chokladen. Bara för att det är så lätttillgängligt så äter jag mestadels Marabous choklad, trots allt fusk och kakaomassa och jäkla massa socker och knappt någon kakao i alls. Den enda chokladen jag någonsin riktigt älskat från dem var Sommarchokladen 2009, med frystorkade jordgubbsbitar. I går hittade jag Cloettas Tarragona. Väldigt god, o med minimum 25% kakao. Hade det inte varit för att jag är laktosintolerant så hade jag nog aldrig riktigt brytt mig om kakaohalten. För egentligen ska jag äta mörk choklad med minimum 70% kakao. Vill och kan jag lägga ner lite pengar på det, så finns det helt fantastiska chokladmärken som erbjuder sååå goda chokladkombinationer! Men då ser jag helt förbi kända märken som bl.a. ‘Lindt’ & ‘Anthon Berg’ och de där märkena, och går på lite mer ovanliga märken. För att hitta dem kan man  ex gå in i små specialiserade kaffe – och tebutiker, för de brukar erbjuda mer exklusiv choklad. Men det kan även finnas sådan choklad i en del välsorterade godisbutiker (bl.a. i Sthlm) och på Ica.

  ELLER så går man på Chokladfestivalen på Nordiska museet i Stockholm! Den går av stapeln denna helg 14-16 oktober. Den erbjuder precis allt från vanliga chokladkakor från Lindt upp till exklusiva praliner och chokladbyggen. Tävligen Årets konditor avgörs där, Årets bak – och dessertmästare likaså. Ja, ni kan läsa om allt som den innehåller i länken.

Jag och min mamma gick på den i 5 år i rad tror jag. Så vi blev väl mer eller mindre experter på det hela. För du är inte ensam där. Det finns fler kvinnor än du och jag som älskar choklad.. TIPSen jag kan ge är att vara där så tidigt du kan, heslt på fredagen redan. Ju tidigare, ju färre med folk men ändå full aktivitet bakom borden. Kom mätt! Ha bra skor och ta gärna med dig en liten flaska vatten. Det går att äta mat där, men det är dyyrt. Det går oftast att köpa vatten (nya märken brukar göra intåg på chokladfestivalen),  men om du redan släpar med dig en väska kan du lika gärna ta med dig vatten. Häng av dig och lås in dina ytterkläder i kapprummet. För det blir varmt! Ha tålamodet med dig och inga små barn. Jag skulle inte tro att det är roligt för barn där, utom möjligen tävlingen ”kladdkakeracet” för barn mellan 10-14 år.  På deras hemsida står det att man ska köpa biljett på ticnet, det kan man göra men är inget måste. Jag o mamma har hamnat i kö en gång och den gick fort. Men vill du vara helt säker på att slippa köa, köp biljett innan.

Ha roligt, var nyfikna och tänk chooooooklaaaa i alla dess färger, former, kombinationer och smaker!!

   bild från Chokladfestivalen

  Sagolikt god chokladkaka från, Björnlunda Bykrog, som jag åt i påskas. Jag skulle bara ta en tredjedel av den, men det gick inte att sluta äta!

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s