massage, bankomattjafs & socialisera

Gårdagen började skönt. För Sz i alla fall! Eftersom hon kom hit och fick massage av mig. Eller ja, om det var så skönt hela tiden vetifan. 😉

Jag har en massageutbildning i bakfickan. Jag har även arbetat som det, men det är inte längre aktuellt. Utom ibland, som för några av mina vänner. Sz behövde det verkligen igår, dock är hon så vältränad att det går fort att komma ner till de spända och trötta partier som behöver extra omvårdnad. Pga hennes stressande period i skolan så hade hon en hel del som behövdes jobbas på. Jag är en omvårdande person och när det gäller massage kan jag släppa händerna fria sas, de hittar vad som behöver göras och de känner om personen ifråga är känslig eller om det är okej att jag masserar djupgående. Jag tycker personligen att det är roligast att jobba med de som gillar djupgående massage, eftersom det är en utmaning för mig och håller min kunskap alert. Dock gäller det att vara lyhörd och fråga hur det känns, se till att personen i fråga andas (gör det för ont, håller de oftast andan), och att inte jobba på mer än vad som behövs. Jag gör hellre för lite för lite än att jag startar upp en huvudvärk eller rejäl värk till dagen därpå. Vilket oftast resulterar i att de drar upp axlarna i ren beskyddarinstinkt och av stress. Då är massagen ändå förgäves.

Så idag har jag träningsvärk i underarmarna!

Efter massagen gick vi ner på stan för att luncha. Men först skulle Sz ta ut pengar ur nordeabankomaten. När hon fått tillbaka kortet och sedel”fickan” öppnade sig, så hängde sig bankomaten. På skärmen stod det ”var god tag dina pengar”,  men det kom inga. Den bara gapade tomt! Det har jag aldrig varit med om förr! Så hon sprang in på Nordea o jag stannade utanför ifall pengarna ändå skulle poppa ut, det gjorde de inte. Inne på banken sa de att hon var tvungen att gå till sin bank för att få veta om pengar dragits från hennes konto. Så vi gick till hennes bank (ja, pengarna hade dragits) och sen tillbaka till Nordea för att göra en reklamation, och att ta ut pengar igen. Sen kunde vi äta lunch!

Under tiden som jag stod utanför och ”vaktade” bankomaten samlades en liten kö bakom mig. Jag sa till den första mannen att bankomaten hängt sig, och att det nog skulle ta ett tag. ”Ja”, sa han och stod kvar. De andra stod bara tålmodigt och väntade, trots att jag stod halvt vänd mot dem. Mannen längst bak frågade efter någon minut om bankomaten var trasig. Jag sa vad som hänt, och att den antagligen inte skulle fungera på en stund. ”Jaha”, sa han och stannade kvar i kön. Å ingen annan rörde sig heller. Men när Sz kom ut fick han henne att springa in igen för att fråga hur de skulle göra med bankomaten. Jag kan förstå att han frågade henne, men jag tycker faktiskt att han hade kunnat gå in själv! Sz var ju redan stressad nog som det var.  Kan ju tillägga att det finns ca 10 bankomater i city, så varför de stod kvar där kan man ju undra..

Nåja, vi fick äta vår SUSHI-lunch till slut och prata prata prata lite till med varann. Så nu har jag fått fylla på lite av min Sz-kvot! 😀

Efter det var jag på möte. Å ännu senare hälsade jag på min killkompis J på jobbet, främst för att jag skulle låna hans hårtrimmer. Men allt slutade med att han bjöd mig på middag, detta för att han behövde prata av sig. Heeelt okej för mig – att vara social + få god mat! Som dessutom var så mycket att det blev en doggy bag av det. Som jag ska äta till lunch idag.

Kvällen avslutades med en timmes bad, och kvällsfika till animerade filmen ”Dumma mej!”

 bilden är hämtat härifrån

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s