Poweryoga och yogalates

I många yogaformer gör man de olika yogaställningarna i lugn takt och man fokuserar på här och nu i sin lugna andning. Man kliver ur en yogaställning och in i en annan. Poweryogan är till skillnad från dem väldigt intensiv, där man ofta upprepar samma yogaställningar flera gånger om, ex ”solhälsningen”, för att hålla uppe blodcirkulationen och bli lite svettig och andfådd. Man övas på att vara här och nu, men på ett litet annat sätt mot de lugnare varianterna. Poweryogan kan vara ganska krävande och kanske inte det första man bör göra om man inte är van vid yoga. Då är det bättre med Hathayoga, yogalates eller Kundalinyoga

Yogalates är en blandning av yoga och pilates. Med många yogaövningar, som ”trädet” (balans), ”solhälsningen” och ”duvan” (stretch) men man lägger till lite annan träning för att stärka mage och rygg.

Jag vet inte om Sydpoolen (där jag tränar) själva har ”uppfunnit” Yogalates, för det verkar inte vara så många som känner till den. Men den är att rekommendera! Vår ledare är också så lugn och inspirerande på sättet som han leder oss. Ledarna gör jättemycket, sen får passet nästan vara hur bra eller dåligt som helst! Nästan.

Bilden är tagen från den här sidan http://ywoc.blogg.se/index.html

Annonser
Det här inlägget postades i Träning & Hälsa. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s